"Ett verk och en reaktion mot kvinnohat, klassförakt och rasism --- som borde läsas på samhällskunskapslektionerna i skolan och ligga på Riksdagens bord."
Arbetarbladet
"Detta är ett betydande verk som framtida feministiska texter kommer att ta avstamp ifrån."
Göteborgs-Posten
"Amia Srinivasan skriver engagerat, närmast stormande och hon tar ställning om än på oväntade sätt. Boken är inget annat än ett präktigt äventyr."
BTJ
Hur ska vi tänka kring sex? En förment privat handling, en personlig preferens formad av yttre krafter. En plats där njutning och etik kan dra åt skilda håll. Hur ska vi prata om sex? Sedan Metoo är samtycke ramen för att uppnå sexuell rättvisa. Ändå är samtycke ett trubbigt verktyg. För att förstå sex i all dess komplexitet – dess djupa ambivalens, dess förhållande till kön, klass, etnicitet och makt – måste vi gå bortom ja och nej, önskat och oönskat. Amia Srinivasans debut hjälper oss att göra just det.
I Rätten till sex fördjupar hon sig i betydelsen av sex i vår värld. Hon blickar tillbaka till en äldre feministisk tradition som inte var rädd för att tänka på sex som ett politiskt fenomen. Hon diskuterar en rad problematiska relationer – mellan diskriminering och preferenser, pornografi och frihet, våldtäkt och rasistiska orättvisor, straff och ansvarsskyldighet, njutning och makt, kapitalism och befrielse.
Rätten till sex är en provokation och ett löfte, som vrider och vänder på många av våra mest angelägna diskussioner kring relationer och makt, och frågar sig vad det innebär att vara fri.